середа, 19 лютого 2020 19:05

Перекладач Мойсей Фішбейн потребує допомоги на лікування

Перекладач Мойсей Фішбейн потребує допомоги на лікування
У Мойсея Фішбейна на фоні діабету виникла загроза ампутації ніг. Фото: RFE/RL

Український поет і перекладач 73-річний Мойсей Фішбейн два місяці перебуває у столичній лікарні "Феофанія". У нього загроза ампутації ніг, яка виникла на фоні діабету. На лікування за кордоном потрібно близько 100 тис. доларів.

Мойсей Фішбейн Лауреат Премії імені Василя Стуса. Переклав українською мовою поезії Г. Гайне, Р. М. Рільке, Ш. Бодлера та інших авторів. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня та орденом "За інтелектуальну відвагу". Автор семи збірок поезій та перекладів. Завдяки Мойсеєві Фішбейну Ізраїль став першою державою, що прийняла на лікування дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Колеги з Українського ПЕН ініціювали збір коштів для поета.

"Зараз Мойсей Фішбейн перебуває у стабільному стані. Ми розробляємо різні варіанти його відправлення за кордон, транспортувати його складно, бо лежачий хворий. За нашими підрахунками лікування за кордоном коштуватиме майже 100 тис. доларів. Це передбачає 2 операції, довгу реабілітацію, загалом лікування займе близько 3 місяців. Тих грошей, які зібрали через ПЕН-клуб, поки не достатньо. Маємо лише третину суми", - розповів Йосип Зісельс, координатор збору коштів.

На лікування Мойсея Фішбейна планують відправити до Австрії або в Ізраїль.

Реквізити для допомоги:

ГО "Український осередок міжнародного ПЕН-клубу"

АТ КБ "Приватбанк"

МФО банку 320649

N рахунку UA603206490000026008052745589

ЄДРПОУ організації 39829861

Призначення платежу – благодійна допомога на лікування Мойсея Фішбейна

Зараз ви читаєте новину «Перекладач Мойсей Фішбейн потребує допомоги на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі