середа, 13 травня 2009 19:10

Переговори щодо звільнення "Аріани" тривають - МЗС

Переговори щодо звільнення "Аріани" тривають - МЗС

Триває переговорний процес про звільнення захопленого піратами судна "Аріана" з українським екіпажем на борту.

Про це повідомив речник МЗС України Василь Кирилич.

"Переговорний процес щодо звільнення судна триває", - сказав він.

За словами В.Кирилича, МЗС України і його дипломатичні установи здійснюють в рамках своєї компетенції консульський супровід цього питання. Представники судновласника підкреслюють неприйнятність розголошення деяких аспектів ведення переговорів, що може ускладнити їх успішне завершення. За інформацією представників компанії-оператора, судно забезпечене всім необхідним для життєдіяльності членів екіпажу.

Як повідомлялося, балкер "Аріана" з українським екіпажем (24 чол.) був захоплений сомалійськими піратами 2 травня в 250 милях на північний захід від Сейшельських островів в Індійському океані. Балкер виходив з Бразилії на Близький Схід з вантажем 35 тисяч тонн сої.

За матеріалом УНІАН


Зараз пірати тримають у полоні 36 громадян України, які працюють за наймом на іноземних суднах. Зокрема, на балкері "Ariana" захоплено 24 людини, суховантажі "Marathon" - 8 осіб, контейнеровозі "Hansa Stavanger" - 2 людини, "MV Seal Tide" - 1, балкері "Patriot" - 1 людина.

Нагадаємо, судно "Ariana" було захоплене 2 травня. Сомалійські пірати вимагають викуп за судно. У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова стверджує, що почалися переговори щодо звільнення судна. Подробиці переговорів не розголошуються.

Судно "Marathon", на якому перебувають 8 українців, було захоплене 7 травня.

"MV Seal Tide" захоплене біля узбережжя Нігерії в ніч з 13 на 14 березня. Пірати вимагають за звільнення заручників $2 млн.

Контейнеровоз "Hansa Stavanger" захоплений 5 квітня. Ведуться переговори з піратами про умови звільнення цього судна, яке стоїть на якірній стоянці біля берегів Сомалі.

25 квітня в Аденській затоці пірати захопили судно "Patriot". Воно належить німецьким компаніям. Екіпаж складається з 17 осіб: капітана з Польщі, старшого механіка з України і моряків з Філіппін.

Також нагадаємо, 9 травня сомалійські пірати звільнили судно "Malaspina Castle" під прапором Панами, серед членів екіпажу якого є два громадяни України. Корабель водотонажністю у 32 тис.тон було захоплено сомалійськими піратами в Аденській затоці 6 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Переговори щодо звільнення "Аріани" тривають - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі