понеділок, 22 березня 2010 16:03

Пекін накрила пилова буря (ФОТО)
12

Столицю Китаю знову накрив пилової фронт. У жовтому мареві потонули будинки та дерева, видимість різко знизилася. Пекінське метеобюро попередило місцевих мешканців про погіршення стану атмосфери, порекомендувавши без необхідності не виходити на вулицю.

Нова пилова буря, що прийшла з північного заходу, по силі не поступається попередній, яка лютувала в суботу. Минулих вихідних пил, який переміщався із швидкістю до 100 кілометрів на годину, вкрив 16 китайських провінцій на площі близько 2 мільйонів квадратних кілометрів з населенням 270 мільйонів чоловік. У неділю перший пиловий фронт досяг Шанхаю.

Академія наук Китаю відзначає, що через вирубування лісів, урбанізацію і часту посуху пустелі поширилися на 16 відсотків території країни. За останні півстоліття піщано-пилові бурі почастішали в шість разів і тепер відбуваються до 20 разів на рік, завжди - в період з березня по травень.

ІТАР-ТАСС


Зараз ви читаєте новину «Пекін накрила пилова буря (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі