вівторок, 29 січня 2008 12:58

Палестинці, що прорвалися до Єгипту, витратили на їжу і одяг $220 млн.

Палестинці, які прорвалися до Єгипту з Сектора Газа, за тиждень свого перебування на єгипетській території витратили на продукти харчування, одяг, паливо і медикаменти понад 220 мільйонів доларів, свідчать статистичні дані Центру досліджень майбутнього, опубліковані в арабських ЗМІ. Зважаючи на той факт, що з території Сектора Газа до Єгипту через кордон за цей час проникли близько 700 тисяч осіб, в середньому, один палестинець на сьогоднішній день витратив в Єгипті близько 320 доларів.

За даними дослідження, 39% витрачених грошей було витрачено на продукти харчування, 19% – на паливо, 14% – на цемент та інші будматеріали, 7% – на зв"язок, 7,5% – на одяг, техніку та інші товари народного споживання.

За свідченням прикордонних сил і співробітників міжнародних міграційних організацій, що знаходяться в районі прорваного кордону, інтенсивний рух між Єгиптом і Газою не стихає до цього часу, що свідчить про те, що палестинці ще не задовольнили своїх потреб у найбільш необхідних товарах.

Минулого вівторка після підриву бойовиками прикордонної стіни, в пролом, що утворився, з палестинських територій до Єгипту хлинув потік доведених до відчаю людей, що знаходилися в повній ізоляції і були позбавлені можливості виїхати з блокованих територій.

Єгипетські прикордонники не змогли впоратися з надзвичайною ситуацією, що склалася. Спроби відновити зруйновану бетонну стіну не принесли результату, оскільки замість відновленого ділянки з палестинського боку відразу робили новий пролом.

Від червня 2007 року Сектор Газа перебуває під контролем ісламського руху ХАМАС, що захопив владу в цьому районі після запеклих зіткнень з силами ФАТХ. З 17 січня цього року Сектор знаходився в повній економічній ізоляції, що стала відповіддю ізраїльської влади на ракетний обстріл палестинськими активістами ізраїльських поселень.

На даний час єгипетські прикордонні служби за підтримки палестинської сторони вже заклали в стіні більшість проломів і намагаються впоратися з хаотичним пересуванням людей через кордон, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Палестинці, що прорвалися до Єгипту, витратили на їжу і одяг $220 млн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі