четвер, 04 вересня 2008 12:55

Відбитки пальців Преслі продадуть на аукціоні

Відбитки пальців знаменитого короля рок-н-ролу Елвіса Преслі будуть продані в четвер, 4 вересня, на аукціоні в лондонській галереї IdeaGeneration. За оцінками експертів, вартість незвичайного лота може скласти 75 тисяч фунтів або 150 тисяч доларів, пише TheGuardian.

Раритетний документ, що є дозволом на носіння зброї, був виявлений в одній з поліцейських дільниць в Каліфорнії. Повідомляється, що співак отримав його в 1970 році. Це єдині відбитки пальців, залишені Преслі за все життя.

Окрім самих відбитків документ також містить опис зовнішності знаменитого співака, починаючи з кольору очей і волосся, закінчуючи його зростом і вагою. Згідно з законами Каліфорнії, документ повинен був бути знищений відразу після смерті його володаря, проте в даному випадку, службовці ділянки відступили від правил.

Окрім відбитків пальців Преслі, на аукціон, що отримав назву "Це більше, ніж рок-н-рол", буде виставлений і менеджерський контракт групи Beatles, що належав Брайану Епстайну, під керівництвом якого легендарний колектив добилися популярності спочатку у Британії, а потім і у всьому світі.

Аукціоністи сподіваються виручити за документ, виставлений на продаж що побажав залишитися невідомим бітломаном з північної Англії, не менше 240 тисяч фунтів. Серед інших лотів аукціону буде представлено також піаніно, яке можна почути на альбомі Beatles "WhiteAlbum". Його оцінна вартість складає 300 тисяч фунтів, і повідомляє GuardianUnlimited.

Зараз ви читаєте новину «Відбитки пальців Преслі продадуть на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі