субота, 05 березня 2022 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Від зброї російських окупантів загинуло щонайменше 32 дітей

Від зброї російських окупантів загинуло щонайменше 32 дітей
Внаслідок бойових дій знищено дитячі садочки, пологові будинки, школа та навчальні заклади. Фото: Facebook/Андрій Левковський

Від зброї російських окупантів загинуло щонайменше 32 українських дітей.

70 дітей отримали поранення. Про це повідомила радник-уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дарина Герасимчук, передає "Уніан".

Внаслідок повномасштабних бойових дій знищено дитячі садочки в Станиці Луганській, Сєвєродонецьку та Охтирці, а також пологові будинки та школа в Житомирі та у Київській області; навчальні заклади у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія здійснила авіаудар по Білій Церкві: 20 будинків пошкоджено, є потерпілі

Герасимчук також наголосила, що близько 1,5 млн дітей перебувають на територіях, що знаходяться в облозі. Серед них є діти-сироти та діти з інвалідністю.

За час війни в Україні, з 24.02 по 05.03, армія РФ втратила понад 10 тис. особового складу.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Від зброї російських окупантів загинуло щонайменше 32 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі