середа, 08 червня 2022 13:50

Осучаснені портрети Стуса й хустки з мотанкою: бренди продають одяг із мистецькими принтами й підтримують ЗСУ

Осучаснені портрети Стуса й хустки з мотанкою: бренди продають одяг із мистецькими принтами й підтримують ЗСУ
Які мистецькі бренди України віддають прибуток на волонтерство. Фото - MARMUR

Сучасні українські бренди не залишаються байдужими й усіляко допомагають наближати перемогу. Підприємці донатять Збройним силам України, допомагають цивільним. Ще одна важлива справа - вони розвивають українську культуру й національне мислення. Сучасні бренди України - це не просто продажі. Часто - це поєднання товару й мистецтва.

Gazeta.ua розповідає, які мистецькі бренди допомагають українському волонтерству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виставка про наші відчуття": у Мистецькому арсеналі відкривається нова експозиція

Здобутки мистецтва давно стали трендом у світі дизайну. Їх використовують у прикрасах, друкують на одязі чи беруть за основу для нових ідей. Український фольклор - ще одна велика ніша вітчизняних брендів. Адже національна культура - це вже точно не той смак "шароварщини", який намагалися навʼязати Україні в СРСР. Це ідентичність, самобутність і дух народу. Можливо, саме тому багато українських брендів віддають частину прибутку на волонтерство - бо національна ідея більша за гроші.

Благодійна "Мотанка"

Знаний український образ ляльки-мотанки оживила художниця Марта Пітчук. Дівчина започаткувала серію картин із зображенням мотанок, одягнених у жіночі строї різних регіонів України. Одна з таких - "Мотанка на світлому. Західне Поділля". Спільно з брендом CHERNIKOVA художниця створила хустинку із цим зображенням. Усі кошти від продажу передають на ЗСУ.

Мистецький арсенал

Національний культурно-мистецький і музейний комплекс Мистецький арсенал разом з брендом S-cape створили колекцію аксесуарів. Для принтів обрали роботи українських художників-авангардистів. Наприклад, для панами на фото використали твір Василя Єрмилова - обкладинку альманаху "Мистецькі матеріали авангарду", створену в Харкові 1929 року. Від продажу колекції передають на ЗСУ 20% коштів.

S-cape – бренд яскравого та технологічного верхнього одягу для міста, подорожей. Візитівкою бренду є плащ-дощовик, який складається в компактну кишеньку. Виробництво розташоване Рівному.

MARMUR

Молодий український бренд аксесуарів та одягу створений на концепції переосмислення української класики, зокрема літератури. Магазин робить принти із цитатами з віршів українських письменників, друкує ілюстровані портрети знакових особистостей. Прибуток передають волонтерам, які допомагають ЗСУ в гарячих точках.

"АртПатруль"

Магазин "АртПатруль" створила команда проєкту "ЗооПатруль" - вони допомагають рятувати тварин у Києві й області. У травні разом з ілюстратором Олександром Греховим вони створили футболку з кішкою з Бородянки. Тварина прожила місяць на сьомому поверсі зруйнованого будинку й стала зіркою мережі. Грехов тоді створив ілюстрацію. А коли дізнався, що кішку врятував "ЗооПатруль", передав арт їм. У магазині, крім футболок з кішкою, є ще великий асортимент. Весь прибуток іде на допомогу тваринам.

Dodo Socks

Dodo Socks - український бренд шкарпеток. Вони створюють продукцію з власними принтами й мають цілу серію "класики". Можна придбати шкарпетки з Моною Лізою чи Ван Гогом. Продають і принти із сучасним мистецтвом. Можна купити шкарпетки, наприклад, з Патроном. Створили цілу колекцію "До Перемоги!" - увесь прибуток від продажу передають на допомогу ЗСУ.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Dodo Socks (@dodosocks)

"Авіація Галичини"

Це український бренд одягу, натхненний новою українською армією. Продають різноманітний одяг. Серед асортименту трапляється продукція із цитатами Сергія Жадана - сучасного класика української літератури, поета й музиканта. Частину прибутку передають на допомогу ЗСУ.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Авіація Галичини (@aviatsiyahalychyny)

OBERIG jewelry

OBERIG jewelry - український бренд прикрас. Вони передають безплатно каблучки тим бійцям, які вирішили одружитися під час війни. Також запустили виробництво кулона - весь прибуток від його продажу передають на допомогу ЗСУ. На їхніх прикрасах можна побачити українські традиційні орнаменти й символіку.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений OBERIG jewelry (@oberigjewelry)

Custom Print

Магазин, що друкує будь-які принти на футболках чи іншому одязі. 20% прибутку від усіх замовлень передають на допомогу українським військовим.

Низка зображень - патріотичні картини сучасних митців.

Серед принтів - українська класика й сучасне мистецтво. Наприклад, можна придбати худі з портретом Бандери.

Війна в Україні кардинально змінила економіку країни. Проте багато бізнесів відновили роботу й регулярно допомагають Збройним силам України.

Зараз ви читаєте новину «Осучаснені портрети Стуса й хустки з мотанкою: бренди продають одяг із мистецькими принтами й підтримують ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі