середа, 24 лютого 2010 12:11

ООН вимагає дати аборигенам Австралії спиртне і порнографію

ООН вимагає дати аборигенам Австралії спиртне і порнографію

Програма уряду Австралії, що обмежує ряд прав аборигенів і націлена на запобігання жорстокого поводження з дітьми, суперечить світовим нормам, містить расизм в своїй основі і повинна бути негайно закрита, заявив у середу представник ООН.

"Обмежуючі заходи зачіпають лише корінних жителів австралійського континенту, обмежуючи їх права і свободи, зокрема, право на самовизначення стилю життя громади та відповідальність за свій уклад життя", - сказав в інтерв"ю The Associated Press Джеймс Аная, професор Університету Арізони.

Він також додав, що немає жодних чітких доказів того, що заборона алкоголю і порнографії в поселеннях аборігенів суттєво вплинула на покращення якості життя національних меншин.

Обмеження були прийняті після низки розслідувань про випадки насильства над дітьми у віддалених поселеннях аборигенів - в 2007 році уряд повідомив про катастрофічний рівень злочинності із залученням дітей, хоча не привів конкретних цифр.

Корінні жителі Австралії становлять 2% з 22 мільйонів жителів континенту і, незважаючи на багаторічні зусилля влади, залишаються найбіднішою і найхворобливішою національною меншиною країни.

GZT

Зараз ви читаєте новину «ООН вимагає дати аборигенам Австралії спиртне і порнографію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі