субота, 25 червня 2022 10:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву

Окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву
Росіяни атакували Миколаїв. Фото: ДСНС

Зранку російські окупанти завдали масованого ракетного удару по Миколаєву.

Інформація про масштаби руйнування та постраждалих уточнюється. Про це під час інформаційного телемарафону повідомила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний обстріл України: в Одеській ОВА назвали причину масових атак

"Південь разом з усією країною теж знаходився під тиском повітряних тривог. Так само і по Миколаєву зранку був нанесений масований ракетний удар", - сказала вона.

Зараз відомо, що загарбники атакували портову інфраструктуру, житлові райони, зони відпочинку мирних містян.

Гуменюк припустила, що окупанти запустили ракети типу "Онікс" з тимчасово окупованого Криму.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто постійно обстрілюють, росіяни все ще намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би "дорогою в один бік" для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти завдали ракетного удару по Миколаєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі