середа, 28 червня 2023 14:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вигадали новий спосіб нав'язати українцям паспорт РФ

Окупанти вигадали новий спосіб нав'язати українцям паспорт РФ
Окупанти придумали, як нав'язати українцям російський паспорт. Фото: СБУ

Окупанти на тимчасово захопленій Росією частині Херсонщини суворо заборонили надавати безоплатну медичну допомогу людям, які не отримали паспорт Російської Федерації.

У населених пунктах Горностаївка, Каїри та Заводівка Херсонської області росіяни таким чином карають усіх українців, які не подали заявок на отримання російських паспортів. Про це 28 червня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"РФ продовжує знущатися над нашими людьми, які вимушено опинились на тимчасово окупованих територіях", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали про нове свавілля окупантів на Херсонщині

Українцям, яких окупанти змусили взяти російський паспорт, повернуть громадянство України. Станеться це після деокупації захоплених Росією територій, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк. Він нагадав, що загарбники продовжують політику примусової "паспортизації". За його даними, у Маріуполі на Донеччині окупанти не видають школярам атестати без паспортів РФ.

У тимчасово захопленому Росією Маріуполі Донецької області росіяни виселяють із вцілілих квартир законних господарів, якщо ті документально не можуть довести право власності.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вигадали новий спосіб нав'язати українцям паспорт РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі