середа, 27 квітня 2022 18:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти готують "престур" для лояльних до них ЗМІ в Маріуполі

Окупанти готують "престур" для лояльних до них ЗМІ в Маріуполі
Прибуття "журналістів" на територію України організовується через російський Ростов. Фото: ГУР МО України

В знищеному Маріуполі готується масштабна політична провокація зі спробою залучення деяких західних журналістів. З цією метою для лояльних представників іноземних ЗМІ на 28 квітня міністерство оборони РФ планує так званий престур.

Прибуття журналістів на територію України організовується через російський Ростов, повідомляє Головне управління розвідки МО України в Telegram-каналі.

В програмі заходу - "альтернативні факти" стосовно оборони Маріуполя. Підготовлені "свідки" розкажуть, що начебто українські захисники самі розбомбили місто та знищили місцевих жителів. На підтвердження цієї версії як "очевидців" представлять підготовлених провокаторів, які розповідатимуть про міфічні "масові вбивства мирних мешканців українськими військовими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі не хочуть обмінювати Медведчука на українських військових

"Ця акція є органічним продовженням російської політики створення фейків, що мають виправдати путінських карателів і перекласти провину за їхні злочини на самих українців. Колишні "візитки Яроша" і "розіп'яті хлопчики" перетворюються на "самознищені" Бучу й Маріуполь", - йдеться у повідомленні розвідки.

План порятунку людей з Маріуполя є. Важливо, аби світ почав втілювати його у життя. Про це у відеозверненні у середу заявив командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський ("Волина"). Він закликав застосувати до захисників Маріуполя процедуру "екстракшн" за прикладом операції в Дюнкерку 1940 року.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти готують "престур" для лояльних до них ЗМІ в Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі