вівторок, 23 серпня 2022 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупантам РФ, які катували людей на Київщині, повідомили про підозру

Окупантам РФ, які катували людей на Київщині, повідомили про підозру
Вони вчиняли мародерство та неодноразово здійснювали обстріли житлових будинків та об'єктів цивільної інфраструктури. Фото: facebook.com/dbr.gov.ua

Двом російським окупантам, які тероризували цивільне населення в Бородянці й Макарові Київської області, повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни.

Їм загрожує позбавлення волі до 12 років, звітує 23 серпня пресслужба Державного бюро розслідувань.

"Військовослужбовці 37-ї окремої гвардійської мотострілецької Донської Будапештської Червоного прапора ордена Червоної зірки бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил Росії (військова частина 69647 селище Кяхта, Бурятія) тероризували й знущалися із цивільного населення селищ Бородянка й Макарів на початку широкомасштабної військової агресії РФ проти України", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський окупант не знає, що таке унітаз – відео

Російські окупанти не лише використовували цивільне населення для прикриття "живим" щитом, але й застосовували проти нього тортури, жорстоке поводження та інші акти насильства. Також вони вчиняли мародерство й неодноразово обстрілювали житлові будинки й об'єкти цивільної інфраструктури Київщини.

У Київській області вже виявили й оглянули понад 1239 убитих російськими окупантами мирних жителів.

Наприкінці липня у звільненій від окупантів Бучі на Київщині знайшли катівню, де росіяни знущалися з містян. У підвалі ворог убивав мирних жителів міста. Представникам іноземних ЗМІ показали камеру тортур, де на стінах видно сліди від куль. У катівні знайшли тіла чоловіків у цивільному одязі.

Після втечі російських військових з Бучі там знайшли щонайменше 426 людських тіл.

Зараз ви читаєте новину «Окупантам РФ, які катували людей на Київщині, повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі