понеділок, 31 жовтня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагаються наступати на двох напрямках

Окупанти намагаються наступати на двох напрямках
Загарбники ведуть наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагаються утримати тимчасово захоплені території.

Не припиняють наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, повідомляє Генштаб у зведенні.

"На фоні значних втрат на території України російське воєнно-політичне керівництво шукає способи поповнення окупаційних військ користуючись з приватних військових компаній. Попри значні іміджеві та політичні втрати на міжнародній арені, прийнято рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 600 окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

Найманці намагаються створити авіаційну складову для війни в Україні.

Ефективність та навченість льотчиків різних модифікацій гелікоптерів Мі-8 не дозволяє виконувати завдання за призначенням.

В Україні у найманців падає мотивація. Їм платять менше, ніж у Сирії.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для "перерізання" логістики постачання зброї.

Того ж дня "Радіо Свобода" опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагаються наступати на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі