субота, 04 вересня 2021 17:53

Оголосили збір грошей на реставрацію спаленого костелу в Києві

Оголосили збір грошей на реставрацію спаленого костелу в Києві
Пожежа в костелі у Києві: почали збирати гроші на реставрацію. Фото: pravda.com.ua

В Україні оголосили збір грошей на реставрації костелу Св.Миколая після пожежі. Для цього можуть знадобитися десятки мільйонів гривень.

Про це пише у Телеграм міністр культури Олександр Ткаченко.

"Ми розуміємо, що повне відновлення костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень. Так само як і відновлення органу. З усієї країни отримуємо повідомлення та дзвінки з пропозиціями допомоги", — написав міністр.

Частину суми на роботи вже пообіцяли виділити керівники українських компаній та банків. Йдеться про намір передачі по 1 млн грн на відбудову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в костелі Святого Миколая: нові подробиці

Ткаченко також додав до свого посту банківський рахунок Національного будинку органної та камерної музики, яка займається збором коштів для реставрації костелу.

Пожежа у костелі Святого Миколая в Києві виникла під час репетиції на органі. Основна версія - загоряння електропроводки в корпусі інструменту.

Пожежа почалась під час репетиції на всесвітньо відомому органі. З органу пішов дим, а після цього його охопило полум'я. Нажаль співробітники закладу культури не викликали рятувальників відразу після виникнення пожежі, намагаючись її потушити самотужки. Були втрачені дорогоцінні хвилини.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили збір грошей на реставрацію спаленого костелу в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі