пʼятниця, 13 грудня 2013 10:26

Одеські студенти обурилися законопроектом Колесніченка: " Це заборона мирних зібрань!"

В Одесі пройшла акція на знак протесту проти ухвалення законопроекту № 3718 з протидії екстремізму, автором якого є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко. Про це повідомляє Новий регіон.

Кілька десятків студентів зібралися на Тещиному мосту. Молоді люди замоталися під прапори України і співали національний гімн, поки "влада-кат" не заклеїла їм роти. За словами учасника акції Івана Вишитого, який грав роль "ката", даний законопроект у першу чергу спрямований проти мирних зібрань.

"Цей законопроект нібито забороняє екстремістські збори, які насправді можуть бути абсолютно мирними. Просто якщо влада вважатиме, що ці збори екстремістські, то у неї будуть всі підстави для розгонів", - пояснив Іван Вишитий.

Нагадаємо, 2-го грудня у Верховній Раді було зареєстровано законопроект № 3718 "Про протидію екстремізму", ініціатором якого є Вадим Колесніченко. Відповідно до законопроекту, можна буде забороняти будь-які мирні зібрання, закривати ЗМІ, блокувати веб-сайти за так званий " екстремізм".

Зараз ви читаєте новину «Одеські студенти обурилися законопроектом Колесніченка: " Це заборона мирних зібрань!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі