пʼятниця, 22 травня 2009 16:36

Обама пронюхав про нові атаки "Аль-Каїди"

Обама пронюхав про нові атаки "Аль-Каїди"
Президент США Барак Обама заявив, що бойовики міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" готують нові атаки на територію США. За його словами після наймасштабнішого нападу на територію США - терактів 11 вересня - пройшло всього 8 років, і Америка досі знаходиться в небезпеці.

"Ми знаємо, що "Аль-Каїда" планує напасти на нас знову. Ми знаємо, що ця загроза зберігатиметься ще довгий час, і ми повинні використовувати всі доступні нам способи, щоб запобігти їй", - заявив Обама.

Експерти тим часом відзначають, що промова Обами містила мало конкретики. Зокрема, американський лідер знову заявив, що закриття в"язниці в Гуантанамо є правильним кроком, який сприятливо відіб"ється на іміджі Америки в світі. При цьому він вкотре не озвучив деталей, залишивши багато питань без відповіді.

Так, досі не ясно, куди будуть направлені в"язні Гуантанамо, а також те, як їхнє переміщення буде оформлено юридично, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Обама пронюхав про нові атаки "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі