середа, 25 травня 2011 11:51

Обама перешіптувався з Єлизаветою II під час бенкету
11

Фото: Фото: Reuters

Президент США Барак Обама і королева Великої Британії Єлизавета II підняли тости за британсько-американську дружбу під час урочистого бенкету в Букінгемському палаці.

Обама знаходиться в Лондоні з державним візитом, який проходить у рамках його тижневого європейського турне.

На бенкеті увечері у вівторок 24 травня він попросив присутніх встати і підняти келихи за королеву і за "особливі відносини" між народами США та Великої Британії. Він назвав Велику Британію найближчим союзником в Іраку і Афганістані, а також у боротьбі проти тероризму. Президент подякував британському народу за принесені ними жертви.

Королева Єлизавета II запропонувала тост за здоров'я Барака Обами і його дружини. Вона сказала, що люди доброї волі в усьому світі відчувають себе в більшій безпеці, коли Сполучені Штати і Велика Британія виступають разом.

У середу Обама планує зустрітися з прем'єр-міністром Девідом Кемероном і виступити перед обома палатами британського парламенту.

Букінгемський палац зазначив, що візит Обами є другим державним візитом президента США до Великої Британії в історії. У 2003 році цієї честі був удостоєний президент Джордж Буш-молодший.

Інші президенти США також відвідували Велику Британію, але їхні візити не супроводжувалися пишними церемоніями і королівськими прийомами такого рівня, якого були удостоєні президенти Обама і Буш.

Обама прибув до Лондону в понеділок 23 травня після відвідин Ірландії. Пізніше цього тижня він візьме участь у саміті "Великої вісімки" у Франції та побуває в Польщі, зустрінеться з лідерами країн Центральної Європи.

Зараз ви читаєте новину «Обама перешіптувався з Єлизаветою II під час бенкету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі