понеділок, 06 липня 2009 15:25

Обама не вважає США винними у світовій фінансовій кризі

Обама не вважає США винними у світовій фінансовій кризі

Президент США Барак Обама відмовився узяти провину за фінансову кризу і запропонував шукати не винних, а шляхи виходу з ситуації, що склалася.

Він негативно відповів на питання, чи згоден він з думкою багатьох російських і європейських політиків, що головним винуватцем економічних труднощів усіх країн є США.

"Ні. Ми переживаємо важку економічну кризу, яка продовжує позначатися на житті багатьох людей по всьому світу. Ця криза стала результатом безвідповідального відношення до фінансових питань, яке останніми роками увійшло до традиції і в Сполучених Штатах, і в Європі, і в інших країнах", - заявив Обама.

"Я горджуся тими зусиллями, які ми робимо для того, щоб лідирувати в реформах систем регулювання і контролю і покласти початок нової ери відповідальної економічної політики, яка забезпечить економічну стабільність і стійке зростання як в Сполучених Штатах, так і у всьому світі", - відзначив він.

Президент США заявив про зацікавленість Вашингтона у виробленні політики, яка стимулюватиме зростання в Сполучених Штатах.

В той же час, відзначив він, зростання американської економіки сприятиме і зростанню у всьому світі.

"У XXI столітті всі ми – американці і жителі інших країн - зацікавлені у світовому економічному зростанні, яке робить кращим життя кожного з нас. Нам слід витрачати менше часу на роздуми про те, хто винен, і приділяти більше часу спільній роботі над тим, щоб змусити наші економіки рухатися в правильному напрямку", - вважає американський лідер.

Нагадаємо, сьогодні Барак Обама перебуває з офіційним візитом у Росії, куди прибув на запрошення президента РФ Дмитра Медведєва.

За матеріалом: Новая газета

Зараз ви читаєте новину «Обама не вважає США винними у світовій фінансовій кризі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі