субота, 23 травня 2009 20:59

Обама надіслав Саакашвілі листа

Обама надіслав Саакашвілі листа
Президент Михайло Саакашвілі отримав "вітальне послання від президента США Барака Обами у зв"язку з Днем відновлення державної незалежності Грузії, що відбудеться 26 травня". Про це повідомив сьогодні МЗС країни.

"У цьому посланні, - відзначає МЗС, - Обама заявив про те, що США твердо підтримують територіальну цілісність країни в рамках міжнародних визнаних кордонів та інтеграцію Грузії в євроатлантичний простір".

У документі сказано, що "президент США вказав також на важливість співпраці двох країн, заснованої на загальних інтересах і цінностях, співпраці, яка є твердою основою для реалізації положень Хартії про стратегічне партнерство Грузії та США" (підписана в січні 2009 року).

26 травня Грузія відзначає День відновлення державної незалежності. 26 травня 1918 року в Тбілісі була проголошена Грузинська демократична республіка, яка проіснувала до кінця лютого 1921 року, - до радянізації республіки. День 26 травня щорічно відзначається як державне свято з 1990 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Обама надіслав Саакашвілі листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі