понеділок, 02 жовтня 2006 12:12

Нову окружну дорогу можуть зробити платною

Наступного року влада Київщини планує витратити 20 мільйонів гривень на проектування нової окружної дороги. Щоб мінімізувати бюджетні витрати, чиновники пропонують зробити проїзд по магістралі платним.

За словами депутата Київської обласної ради, екс-глави Державної служби автомобільних доріг України Вадима Гуржоса, будівництво нової окружної дороги повинно розпочатися вже найближчими роками. Спочатку планується прокласти 33-кілометри магістралі, що сполучатиме траси Київ-Ковель і Київ-Житомир. Вартість будівництва одного кілометра на цій ділянці складе близько 10 млн грн.

Наступного року дорогу повинні повністю спроектувати. Для цього влада області має намір просити уряд передбачити в державному бюджеті 2007 рік додаткові 20 млн грн.

Гуржос повідомив, що загальна орієнтовна вартість робіт з будівництва траси складе більше 20 млрд грн. Він також зазначив, що вже ведуться переговори з інвесторами, які заздалегідь погодилися фінансувати проект.

Крім того влада Київщини не виключає, що після здачі в експлуатацію дорога може стати платною. Чиновники пояснюють цю ідею виключно бажанням економити бюджетні кошти, пишуть Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Нову окружну дорогу можуть зробити платною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі