неділя, 27 серпня 2006 11:09

Новому Орлеану загрожує повторення урагану "Катріна"

До побережжя США наближається сильний тропічний шторм "Ернесто", який найближчим часом може посилитися до урагану.

Як повідомила в суботу увечері Національна метеорологічна служба США, природний катаклізм в неділю вдень пройде над Ямайкою, у вівторок досягне Куби, а потім прийде в Мексиканську затоку. На Ямайці, Кайманових островах і Кубі в очікуванні "Ернесто" вже оголошено штормове попередження.

За прогнозами, вже до вечора неділі "Ернесто" перетворитися з тропічного шторму в ураган. Метеорологи не виключають вірогідності того, що до моменту підходу до Мексиканської затоки шторм посилиться до урагану "третьої категорії".

У серпні 2005 року в США ураган "Катріна", якому також була присвоєна "третя категорія", привів до багатомільярдного збитку і сотень людських жертв. Особливо постраждав від "Катріни" Новий Орлеан, де через природний катаклізм зруйнувалася система гребель і велика частина території міста опинилася затопленою.

За рік, що пройшов після "Катріни", греблі Нового Орлеану були відновлені, проте військові інженери, які займалися їх реконструкцією, побоюються, що захисні споруди не витримають нового могутнього урагану.

Як заявив в суботу високопоставлений представник Інженерного корпусу армії США генерал-лейтенант Карл Строк, не дивлячись на те, що на даний момент зроблене все можливе для відновлення і зміцнення гребель, при несприятливому збігу обставин Новий Орлеан знов може опинитися під водою.

- Ми не можемо дати гарантію того, що греблі захистять Новий Орлеан під час нового сильного урагану, - сказав Строк.

За його словами, при найсприятливішому сценарії розвитку подій, рівень води може піднятися так високо, що вона почне переливатися через захисні споруди, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Новому Орлеану загрожує повторення урагану "Катріна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі