субота, 05 грудня 2020 10:41

Новий рік та Різдво: скільки будемо відпочивати у грудні-січні

Новий рік та Різдво: скільки будемо відпочивати у грудні-січні
На українців чекають затяжні вихідні на новорічні й різдвяні свята. Фото: Eugene

На українці чекають затяжні вихідні на новорічні й різдвяні свята.

Перший вихідний на новорічні свята припаде на грудень - в Україні неробочим днем є католицьке Різдво 25 грудня в п'ятницю. З 2017 року офіційним вихідним є Різдво за григоріанським календарем.

Що стосується четверга 31 грудня, то цей день буде робочим. Однак буде скорочений на 1 годину. Наступного дня розпочнуться триденні вихідні: з п'ятниці, 1 січня, по неділю, 3 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як святкуватимуть Новий рік у Києві

Різдво за юліанським календарем, яке відзначає Православна церква, також порадує нас додатковим вихідним. Неробочим днем буде четвер 7 січня. Середа 6 січня перед ним матиме скорочений на 1 годину робочий день. Щоб продовжити вихідні, влада рекомендує роботодавцям перенести робочий день з п'ятниці, 8 січня, на суботу, 16 січня. Таким чином у нас буде 4 вихідних поспіль: з 7 по 10 число, проте додатковий день доведеться відпрацювати.

Кабінет Міністрів України опублікував список перенесених робочих днів 2021 року. Відповідно до закону, подібні переноси робляться "з метою створення сприятливих умов для використання святкових та неробочих днів, а також раціонального використання робочого часу".

Зараз ви читаєте новину «Новий рік та Різдво: скільки будемо відпочивати у грудні-січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі