четвер, 17 грудня 2015 08:00

Нова угода Януковича з РФ та нестандартне віче на Майдані (17 грудня)
5

 

Вночі 17 грудня Євромайдан тримав посилену охорону. Вранці мітингувальники вирушили пікетувати будівлі державних органів.

 

Активісти пішли до Посольства Російської Федерації. Туди принесли гарбуза - знак відмови Путіну і незгоди вступу до Митного Союзу.

Близько 200 активістів самооборони Майдану проводять на Бориспільській трасі акцію "Янукович - повертай літак в Європу". Мітингувальники вишикувалися вздовж дороги, що веде до аеропорту Бориспіль, якою сьогодні має проїхати президент України.

 

Учасники Майдану пікетують також будівлю на вулиці Різницька, де розміщується офіс братів Клюєвих. Люди скандують "Клюєв, здавайся!" і "Банду - геть!"

 

Кличко у той час відвідав учасників антимайдану. На "безстроковій акції" у Маріїнському парку перебуває кількасот прихильників Януковича.

Увечері 17 грудня на Майдані Незалежності проходить п'яте Народне віче. Це вперше, коли збори проводяться не в неділю, а в будній день.

 

На Майдан прийшли близько 60 тисяч людей. Вони тримаються за руки, демонструючи, що український народ - єдиний.

Віче на Євромайдані почалось з молебню.

Нестандартні народні збори пов'язані із відбуттям президента Януковича до Росії. Він полетів на зустріч із Путіним, передбачається також підписання двосторонніх угод.

Домовленості були підписані і полягали в тому, що Росія купує державні облігації України на 15 мільярдів доларів, а натомість дає знижку на газ для української сторони.

Український патріот і лідер гурту "Скрябін" кузьма записав звернення до Євромайдану.

17 грудня глава комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що двері для України в ЄС закриті.

Зараз ви читаєте новину «Нова угода Януковича з РФ та нестандартне віче на Майдані (17 грудня)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі