середа, 31 липня 2024 16:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Вночі окупанти використовували не лише дрони Shahed

Вночі окупанти використовували не лише дрони Shahed
Росіяни могли використати дрони "Гербера". Фото: facebook.com/yuriy.ignat

У ніч на 31 липня росіяни атакували Україну не лише дронами Shahed.

Зафіксували безпілотники невстановленого типу, написав колишній спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у Facebook.

"Під час нічних атак ворог часто використовує різні типи БпЛА: перш за все це 136/131 Shahed, а також БпЛА невстановленого типу, імітаційні (неправдиві цілі). Так, супротивник постійно вдосконалюється, і може з'являтися щось нове", - написав він.

Серед уламків дронів можуть бути й залишки безпілотників інших типів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розпізнати дрон-камікадзе Shahed та уберегтися від нього: поради, які врятують вам життя

Під час роботи ППО вночі тип цілі визначається за її параметрами: висота, швидкість тощо та за візуальними та акустичними даними. Точно встановити тип дрона чи ракети можна лише після дослідження уламків.

Радник керівника Офіса президента Владислав Власюк написав, що сьогодні росіяни "обмежено" використовували дрон нового типу "Гербера".

"На молекули ще не розібрали, але виглядає як економ-версія "Шахеда". Фанера замість композиту, мінімум компонентів, той самий дешевий made in China", - вказав він.

Російська Федерація, імовірно, уклала контракт з Іраном на постачання дронів-камікадзе Arash-2.

Поки що підтвердженням цього є інформація російських та українських Telegram-каналів, які посилаються на неназвані іранські джерела. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У вересні командувач Сухопутних військ Ірану генерал Кіомарс Хейдарі заявив, що Arash-2 мають нібито унікальні можливості великої дальності й можуть атакувати з баз в Ірані такі ізраїльські міста, як Тель-Авів і Хайфа.

Зараз ви читаєте новину «Вночі окупанти використовували не лише дрони Shahed». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі