неділя, 08 травня 2016 00:49

Нобелівські лауреати виступили із критикою санкцій щодо Північної Кореї

Нобелівські лауреати виступили із критикою санкцій щодо Північної Кореї
www.rbc.ua

Три нобелівські лауреати після візиту до Північної Кореї виступили з критикою окремих санкцій, накладених на КНДР.

Про це повідомляє "УНІАН".

На їхню думку, обмежувальні заходи шкодять розвитку науки та охорони здоров'я у КНДР. У зв'язку з цим вони закликали пом'якшити санкції щодо Пхеньяну.

"Пеніцилін не вийде перетворити в ядерну бомбу. Не можна чинити тиск, жертвуючи заради цього здоров'ям людей", - сказав ізраїльтянин Аарон Чехановер, нобелівський лауреат з хімії.

Британець Річард Робертс, який отримав Нобелівську премію у галузі медицини, високо оцінив успіхи, яких північнокорейські вчені досягли всупереч санкціям.

Також до КНДР їздив норвежець Фін Кідланед, нобелівський лауреат у галузі медицини. В ході поїздки вчені виступили з лекціями перед студентами.

Вчені підкреслювали, що приїхали до КНДР не для того, щоб засуджувати країну, а для того, щоб спробувати налагодити діалог з її жителями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадять нові санкції проти КНДР

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН 2 березня одноголосно прийняла резолюцію щодо КНДР, що передбачає найжорсткіші за останні 20 років санкції через недавній запуск балістичної ракети.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівські лауреати виступили із критикою санкцій щодо Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі