четвер, 03 грудня 2009 12:52

Німеччина має виплатити ще 56 млн євро за Першу світову

  Підписання Версальського договору, що завершив Першу світову війну
Підписання Версальського договору, що завершив Першу світову війну

Німеччина все ще виплачує борги з репарацій, накладених на неї за підсумками Першої світової війни. В даний час сума боргу разом з відсотками складає 56 мільйонів євро, остаточно погасити всі борги за Версальським договором планується до 3 жовтня 2010 року.

Про це, за інформацією газети The Daily Mail, повідомило Фінансове агентство ФРН, яке займається врегулюванням питань державних кредитів і боргів. Спочатку за Версальським договором серед одержувачів німецьких репарацій була і Росія, проте в 1922 році Москва відмовилася від репарацій в обмін на визнання правомірності націоналізації власності Німеччини в Росії.

У 1919 році держави-переможниці вирішили, що Німеччина в рахунок компенсації за нанесений під час війни збиток повинна виплатити гігантську суму - 226 мільярдів марок. Пізніше ця сума була скорочена до 132 мільярдів марок.

До 1952 року Німеччина виплатила 1,5 мільярда марок, проте в 1953 році виплати були припинені у зв"язку з розділенням країни на дві держави - ФРН і НДР.

3 жовтня 1990 року у зв"язку з приєднанням до ФРН території Західного Берліну та НДР борги знову набули чинності. Виплатити їх планувалося протягом 20 років, тобто остаточно розплатитися за поразку в Першій світовій війні країна повинна в 2010 році.

Перша світова війна продовжувалася з 28 липня 1914 по 11 листопада 1918 і стала одним з найбільш кровопролитних військових конфліктів в історії людства. За її підсумками припинили своє існування чотири імперії: Російська, Німецька, Австро-Угорська і Османська. Загальна кількість загиблих в Першій світовій війні оцінюється в 10 мільйонів осіб, поранення отримали більше 22 мільйонів людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина має виплатити ще 56 млн євро за Першу світову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі