четвер, 23 жовтня 2008 12:25

Суд Італії зобов"язав Німеччину виплатити компенсації жертвам нацистів

Верховний касаційний суд Італії зобов"язав Німеччину виплатити компенсації родичам жертв масової розправи, яку німецькі парашутисти під час Другої світової війни влаштували в тосканському містечку Чивітелла (Civitella), повідомляє британська TheTimes.

Згідно з ухвалою суду, Німеччина повинна виплатити дев"яти родичам двох убитих нацистами італійців 1 мільйон євро. Дане рішення створює прецедент і дає підставу для нащадків інших італійців, убитих німецькими солдатами, вимагати компенсації.

Власті ФРН вже заявили, що не будуть нічого виплачувати, тому що відповідно до положень міжнародного права Німеччина захищена від подібного роду судових переслідувань.

Адвокат Августо Доссена (AugustoDossena), що представляв Німеччину на процесі, відзначив, що власті ФРН вже виплатили Італії всі покладені репарації за нацистські злочини у розмірі 40 мільярдів лір відповідно до Боннського договору 1961 року.

Проте позивачі можуть вимагати накладення арешту на німецьку власність в Італії, хоча, за міжнародними законами, державна власність за кордоном, зокрема будівлі посольств консульств і культурних центрів, не підлягають конфіскації.

Бійня в італійському місті Чивітелла сталася 29 червня 1944 року. Підрозділ парашутистів з дивізії "Герман Герінг", зайняв місто після того, як в його околицях партизани вбили трьох німецьких солдатів. Нацисти розстріляли 203 мирних жителів, зокрема жінок і дітей.

Зараз ви читаєте новину «Суд Італії зобов"язав Німеччину виплатити компенсації жертвам нацистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі