четвер, 17 жовтня 2024 16:57

Нідерланди дозволили використовувати F-16 для ударів по Росії

Нідерланди дозволили використовувати F-16 для ударів по Росії
Україна може використовувати F-16 для ударів по території РФ. Фото: Скріншот

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс дозволив Україні використовувати винищувачі F-16 для ударів по військових об'єктах РФ.

Перед початком зустрічі керівників оборонних відомств НАТО в Брюсселі Брекельманс заявив, що використання техніки для атаки по російських об'єктах не суперечить міжнародному праву, пише "Укрінформ".

"Ми завжди говорили, що Україна повинна дотримуватися міжнародного права. А міжнародне право не містить жодних обмежень щодо відстані. Міжнародне право не зупиняється на кордоні або за 100 км від кордону. Тому ми дозволяємо Україні використовувати F-16 для самооборони", - наголосив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Греція підписали безпекову угоду. Афіни допоможуть навчити пілотів F-16

Додав, що 10 днів тому він був у Харкові й побачив досить тривожну ситуацію.

"Тому я думаю, що нам потрібно активізувати наші зусилля. По-друге, нам треба говорити про зміцнення нашої оборони і стримування, тому що російська загроза тільки зростає, і не тільки в короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі", - зазначив Брекельманс.

Україна отримала перші винищувачі F-16 від Нідерландів. Крім того, країна-партнер оголосила про нову ініціативу, пов'язану з дронами. "На суму €400 мільйонів ми надамо передові безпілотники. Для розвідки, оборони та нападу. Майже половина з них буде розроблена у Нідерландах", - заявляв раніше Брекельманс.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди дозволили використовувати F-16 для ударів по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі