понеділок, 14 січня 2013 14:16

"Ні гомобезглуздю!": французи не хочуть легалізації одностатевих шлюбів
11

Фото: Фото: Reuters

У Франції другий день поспіль проходять маніфестації проти законопроекту про дозвіл одностатевих шлюбів, який має намір провести соціалістичний уряд країни.

У суботу акція була організована громадянським колективом "Маніфестація для всіх" (La Manif pour tous), названого за аналогією з законопроектом, який автори називають "шлюб для всіх".

За даними агентства, в акціях взяли участь 100 тисяч людей, які, втім, не зломили волю влади.

У неділю близько 10 тисяч осіб вийшли на вулиці Парижа за закликом католицького інституту Civitas. У демонстрації взяли участь цілі родини під гаслами "Один тато, одна мама для всіх дітей" та "Ні гомобезглуздю".

Проти маніфестантів виступили осілі у Франції українські активістки FEMEN, що з'явилися на їх шляху із голим торсом і в імітації чернечих головних уборів. Про свою акцію, за даними агентства, феміністки владі заздалегідь не повідомили.

Як розповіла в ефірі телеканалу BFM TV журналістка Каролін Фурест, маніфестанти напали на дівчат, передає РІА "Новини".

"Я прийшла знімати репортаж для телеканалу France 2 про FEMEN, які виступають з голими грудьми. Вони вирішили провести акцію, одягнувшись у черниць. На них напали люди, які втратили голову при вигляді феміністок, почали наносити їм удари по спині, по ногах, по голові, а також нападати на журналістів ", - розповіла Фурест.

Зараз ви читаєте новину «"Ні гомобезглуздю!": французи не хочуть легалізації одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі