вівторок, 05 вересня 2023 17:29

"Не бачив нічого подібного з часів Другої світової" - ексдиректор ЦРУ про ситуацію на фронті

"Не бачив нічого подібного з часів Другої світової" - ексдиректор ЦРУ про ситуацію на фронті
Директор ЦРУ у 2011-12 роках генерал Девід Петреус. Фото: КБФ

Збройні сили України накопичують прогрес на полі бою, який має призвести до ланцюгової реакції і поразки Росії.

Про це сказав директор ЦРУ у 2011-12 роках генерал Девід Петреус під час спеціальної події Київського безпекового форуму.

Генерал наголосив, що країни-члени НАТО продовжують підтримувати Україну у протистоянні російській військовій агресії. "Хоча іноді хотілося б, щоб рішення приймалися швидше, зокрема щодо літаків F-16, або далекобійних ракет. Проте обсяги підтримки абсолютно неймовірні", - сказав він.

На думку Петреуса, ситуація на фронті наразі є досить унікальною: "Я не бачив нічого подібного з часів Другої світової війни. Росіяни не особливо вражають знаннями чи діями на полі бою, але вони створили надзвичайно видатну системи оборони, і її досить важко подолати".

Водночас він підкреслив, що ЗСУ демонструють вражаючі здібності адаптації до ведення військових дій в умовах величезних мінних полів, траншей, протитанкових ровів та постійних обстрілів ворога: "Українська реакція на це все дуже вражаюча".

Генерал підкреслив успіхи ЗСУ в Роботиному, а також наголосив на важливості Запорізького та Донецького напрямків.

"Це все накопичується. Коли російські сили почнуть сипатися, важливо, як українці скористаються цим для того, щоб здійснити розрив лінії комунікацій і відрізати Крим. В ідеалі було б добре знищити Керченський міст, і коли це буде зроблено, російські сили опиняться в ситуації знищення", - переконаний Девід Петреус.

Київський безпековий форум одна з головних платформ країни для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки.

Gazeta.ua є інформаційним партнером КБФ.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачив нічого подібного з часів Другої світової" - ексдиректор ЦРУ про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі