пʼятниця, 14 липня 2023 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Називав себе "Спартаком": в ISW проаналізували звільнення російського генерала Попова

Називав себе "Спартаком": в ISW проаналізували звільнення російського генерала Попова
Командувача 58-ї російської армії генерала Івана Попова звільнили після його скарг на ситуацію у військах. Фото: wikipedia.org

Звільнення командувача 58-ї російської армії генерала Івана Попова після скарг на нестачу підтримки на фронті та великі втрати – це черговий доказ слабкості оборони РФ на тлі контрнаступу ЗСУ.

Росія нині не має резервів для ротації передових частин. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, без оперативних резервів і у разі прориву Сил оборони України, окупанти будуть змушені відступити.

Скарги Попова на російські втрати внаслідок артилерійського вогню вказують на те, що російські сили потребують ротацій та підкріплень для підтримки своєї оборони в Запорізькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що ПВК "Вагнер" не існує

"Відсутність резервів у російській армії, ймовірно, не дозволила начальнику Генштабу Валерію Герасимову серйозно поставитись до "доповіді" Попова. А його звільнення ще раз продемонструвало, що російські сили не можуть проводити ротацію", – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, російським військам доведеться покладатися лише на ті сили, які вже були задіяні в боях. Водночас вони є виснаженими і деморалізованими.

"Скарги Попова на погані контрбатарейні можливості російських військ та значні втрати росіян від вогню української артилерії, ймовірно, є результатом спроб України знищити російські сили, які обороняються на Півдні України", – наголосили в ISW.

Аналітики також нагадують, що Попов називав себе "Спартаком" – своїм давнім позивним, а своїх підлеглих "гладіаторами".

"Можливо, Попов використав це порівняння, щоб підкреслити своє самозображення як відокремленого від бездарного та "шкідливого" російського військового командування", – йдеться у повідомленні.

Попов стверджував, що "найвищий командувач" Росії (маючи на увазі Герасимова) атакує російські сили з тилу, коли вони захищаються від ЗСУ на лінії фронту.

Натомість Герасимов, ймовірно, намагався захистити Путіна від небажаної критики, звільнивши Попова, перш ніж той міг звернутися безпосередньо до Кремля.

Міністерство оборони Росії звинуватило високопоставленого російського генерала, командувача російськими військами в Україні Івана Попова у зраді.

Він визнав проблеми та втрати РФ на Запорізькому напрямку. Через декілька днів росіянина звільнили з посади.

Зараз ви читаєте новину «Називав себе "Спартаком": в ISW проаналізували звільнення російського генерала Попова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі