понеділок, 12 січня 2009 09:05

Назвали володарів "Золотих глобусів"

Назвали володарів "Золотих глобусів"

В Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус". Переможцем у головній номінації в розділі кіно став фільм "Мільйонер з нетрів" (Slumdog Millionaire), визнаний кращим фільмом року. Всього фільм був удостоєний чотирьох нагород: за кращу режисуру (Денні Бойл), кращий сценарій (Саймон Бофой) і кращу музику (А. Р. Рахман).

Фільм Бойла знятий за книгою індійського автора Вікаса Сварупа (Vikas Swarup) і розповідає історію 18-річного жителя одного з бідних районів Мумбаї, який дійшов до останнього раунду індійського аналога шоу "Хто хоче стати мільйонером?" і був заарештований поліцією за підозрою в шахрайстві.

У номінації "Кращий фільм" з "Мільйонером з нетрів" змагалися "Читач" (The Reader), "Загадкова історія Бенджаміна Баттона" (The Curious Case of Benjamin Button), "Фрост проти Ніксона" (Frost/Nixon) і "Дороги змін" (Revolutionary Road).

Лауреатом "Золотого глобуса" в номінації "Кращий комедійний фільм/мюзикл" стала картина Вуді Аллена "Вікі Крістіна Барселона".

"Золотий глобус" в номінації "Кращий актор" одержав Міккі Рурк за роль борця у фільмі "Рестлер" (Wrestler) , а кращою актрисою була визнана Кейт Вінслет (за роль у фільмі "Дорога змін"). Вінслет також отримала "Золотий глобус" у номінації "Краща жіноча роль другого плану" за фільм "Читач".

Кращим актором комедії/мюзиклу був названий Колін Фаррел за роль у фільмі "Залягти на дно в Брюгге", а кращою актрисою у фільмах тих же жанрів – Салі Хоукінс за фільм "Безтурботна".

Що стосується нагород в розділі телесеріалів, то "Золотий глобус" в номінації "Кращий драматичний серіал" одержав серіал "Божевільні" (Mad Men), тоді як кращим комедійним серіалом був названий "30 потрясінь" (30 Rock). Кращими телеакторами стали Гебріел Бірн і Анна Пейкін (драматичні серіали) і Алек Болдуїн і Тіна Фей (комедії/мюзикли).

"Золотий глобус" в номінації кращий мультиплікаційний фільм дістався стрічці "ВАЛЛ-І". У цій номінації історія про застарілого робота, що повернув людству Землю, обійшла двох сильних конкурентів - мультфільми "Кунг-фу Панда" і "Вольт".

Кращою піснею до кінофільму за підсумками 2008 року визнана композиція Брюса Спрінгстіна "Борець" до однойменного фільму з Міккі Рурком в головній ролі.

Церемонія вручення нагород премії "Золотий глобус", що проходила в Лос-Анджелесі стала 66-ю за рахунком. Премію "Золотий глобус" присуджує Голлівудська асоціація іноземної преси, куди входять близько 100 журналістів, які висвітлюють голлівудські фільми в іноземних виданнях.

За матеріалами Lenta.ru, Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Назвали володарів "Золотих глобусів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі