четвер, 27 серпня 2009 12:16

Назвали три найпривабливіших міста України для туризму

Назвали три найпривабливіших міста України для туризму

Київ і Львів визнані найпривабливішими для туризму містами України. Такі результати соціологічного опитування проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 2 по 15 серпня.

Дві третини опитаних українців (64,2%) віддали першість Києву, майже половина (48,6%) - Львову, більш за третину (38 %) - Одесі. Решта великих міст країни отримали менше 10% симпатій.

Київ визнали найпривабливішим для туризму практично в кожному регіоні України, окрім півдня, де кращим містом назвали Одесу.

Львів високо оцінили на заході, центрі, півночі та сході України, Одесу - на півдні та Донбасі, Харків - тільки на сході, Донецьк - тільки на Донбасі.

Львів і Київ вище оцінювали опитані українці, Одесу і Харків - росіяни.

Дніпропетровськ і Запоріжжя усюди отримали низькі оцінки: привабливими для туризму їх назвали тільки 4,4% і 3,3% опитаних.

Всього було опитано 2000 респондентів у всіх регіонах України, які репрезентують доросле населення України у віці від 18 років. Опитування було проведене у формі особистого формалізованого інтерв"ю (facetoface). Квотами у вибірці були: макрорегіон, національність, освіта, матеріальне положення, вік, стать, зайнятість і тип населеного пункту, в якому проживає респондент. Погрішність репрезентативності дослідження не перевищує 3%.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Назвали три найпривабливіших міста України для туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі