середа, 04 листопада 2020 19:56

Назвали права, на порушення яких найчастіше скаржаться українці

Назвали права, на порушення яких найчастіше скаржаться українці
Пандемія посилила загрози життю та здоров'ю людини, збільшила прояви дискримінації та мови ворожнечі у суспільстві - Денісова. Фото: glavcom.ua

Громадяни України не можуть сповна реалізувати свої права та свободи.

Найбільше люди скаржаться на порушення їхніх прав на звернення до органів влади та на отримання інформації - 26%. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що сьогодні європейська спільнота відзначає 70-річчя з дня прийняття Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яку країни-учасниці підписали 4 листопада 1950 року.

"Кількість звернень до Уповноваженого свідчить про те, що громадяни України не можуть сповна реалізувати свої права та свободи. За 10 місяців поточного року до Омбудсмана звернулося близько 41 тис. осіб. Найбільше люди скаржаться на порушення їхніх прав на звернення до органів влади та на отримання інформації - 26%, на судовий захист - 6,1% та щодо дотримання права на приватність - 3,9%", - розповіла Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До КСУ надійшло подання щодо конституційності указів президента про призначення членів НКРЕКП

За її словами, ситуація із реалізації та захисту прав людини і громадянина ускладняється такими сьогоденними викликами як військова агресія Російської Федерації на сході України та окупація наших територій.

"Новим світовим викликом стала пандемія коронавірусу, яка посилила загрози життю та здоров'ю людини, збільшила прояви дискримінації та мови ворожнечі у суспільстві", - зазначила Денісова.

Україна стала повноправним членом Ради Європи 9 листопада 1995 р. та ратифікувала 17 липня 1997 року цю Конвенцію взявши на себе зобов'язання щодо забезпечення реалізації та імплементації її положень у національне законодавство.

У 2019 році до Офісу омбудсмена з прав людини звернулося 47 493 особи, що у два рази більше, ніж у 2018 році.

Зараз ви читаєте новину «Назвали права, на порушення яких найчастіше скаржаться українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі