понеділок, 06 червня 2011 19:45

Наша влада нас не почує, бо вона глуха до правди і німа - Павличко

Наша влада нас не почує, бо вона глуха до правди і німа - Павличко

Письменник Дмитро Павличко вважає, що українські журналісти мають бути в опозиції до влади. Про це він сказав сьогодні на акції біля пам'ятника Тарасу Шевченко на підтримку звільнення політв'язнів, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Наша опозиція необ'єднана, але наша журналістика є найбільш нервовою та життєвою. Вона - це нерв нашого суспільства та нашої держави, і повинна бути в опозиції незалежно від того, чи ми об' єднані чи роз'єднані. Я звертаюсь до наших журналістів, якщо вони хочуть бути правдивими, нехай будуть з нами, з опозицією", - зауважив письменник.

Павличко наголосив, що інтелігенція, опозиція та журналісти повинні разом дати відповідь на питання: хто керує Україною?

"Ми маємо визначити, чому українська влада тримає народ як на прив'язі, на страх, що завтра у нас буде російська мова другою державною і витіснить українську... Але наша влада нас не почує, бо вона глуха до правди і німа. Найгірше, якщо нас не почує українська інтелігенція. Де вона? Я чекаю своїх друзів - письменників, митців, композиторів - тут коло пам'ятника Шевченка. Невже наша інтелігенція злякалася?", - підкреслив він.

В свою чергу народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський заявив, що влада не розуміє дипломатичну та парламентську мову, тому треба з ними говорити шляхом силового тиску.

"Коли нас буде 100 тисяч на майданах, вони все зрозуміють.Тоді вони зникнуть як роса на сонці. Нам треба об'єднуватись проти злого ворога України, якого тішить наша роз'єднанність. Ми повинні прогнати цю владу, а потім розбиратись, хто лівий, а хто правий за своїми поглядами", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Наша влада нас не почує, бо вона глуха до правди і німа - Павличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі