неділя, 11 квітня 2010 13:16

НАСА зосередилася на Марсі

НАСА зосередилася на Марсі
Державна аерокосмічна агенція США заявила, що відклала всі інші проекти та зосередилася на підкоренні Марсу. За для цього буде призупинена і програма будівництва нових космічних кораблів багаторазового використання, пише Reuters.

За словами керівника проекту по освоєнню планети на розробку корабля, який полетить до Марса додатково виділили 5,8 млрд. Планується, що в ньому полетять до планети і 3-4 астронавта.

Головний астроном Донецького планетарію Павло Синелін каже, що ракета, яка виведе цей корабель на орбіту вже випробовується.

"Ця ракета називається Арес 1, вона призначена для того, аби вивести важкий марсіанський корабель на орбіту. Потім він запустить власні двигуни та почне політ на Марс."

Поки в США планують здійснити одноразовий переліт.

"Будувати станцію на Марсі не вигідно, якщо звісно там не знайдуть великі поклади корисних копалин, чи інші сенсаційні знахідки. Астронавти спустяться на планету, зберуть зразки каміння та полетять додому."

Вчений вважає, що марсіанська програма вдарить по будівництву багаторазових кораблів.

"Шатли вже випрацювали свій резерв і їх треба списувати. Літати на них невдовзі буде небезпечно через застарілу техніку. А побудувати нові не дозволяє відсутність коштів. Бо вони пішли на марсіанську експедицію."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «НАСА зосередилася на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі