середа, 24 серпня 2022 06:30

Народні прикмети 24 серпня. Чому сьогодні заборонено пити алкоголь

Народні прикмети 24 серпня. Чому сьогодні заборонено пити алкоголь
Сьогодні не можна вживати спиртні напої. Фото: pixabay.com

Православна церква 24 серпня вшановує пам'ять святого архідиякона Євпла. Він жив на Сицилії та постраждав за християнську віру у часи гонінь.

Предки вважали цей день одним із найстрашніших у році. Вірували, що сьогодні на болотах скаче кінь та шукає свого вершника, який загинув і випав з сідла. Тварина жалібно плаче на цвинтарі.

Деякі намагалися зловити коня, але не вдавалося. За легендою, у місцях, де з'являється такий білий кінь, раніше було побоїще. Вважали, що коні - це блукаючі душі предків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спротив російській імперії - що найбільше об'єднує українців

Сьогодні заборонено вживати алкоголь. До людини, яка випила, обов'язково з'являться небіжчики і покарають її. Також 24 серпня вулицями блукають душі померлих та утоплеників.

Народні прикмети:

- Якщо немає вітру - скоро буде потепління.

- Дощ під час сходу сонця - негода триватиме протягом декількох днів.

- Якщо день Євпла випадає на молодика - у вересні дощів буде дуже мало.

- Вранці туман стелиться над поверхнею водойм - дні будуть похожі.

Святий Євпл завжди носив із собою Євангеліє. Він проповідував християнську віру на Сицилії. Його стратили за те, що він не відрікся від Христа.

День Ангела сьогодні відзначають Олександр, Федір та Василь. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Народні прикмети 24 серпня. Чому сьогодні заборонено пити алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі