четвер, 24 квітня 2008 09:11

Найдорожчий бургер порадує лондонських гурманів

Найдорожчий бургер порадує лондонських гурманів
Найдорожчий бургер в британській кулінарній історії представила лондонським гурманам мережа ресторанів швидкого харчування Burger King, пише лондонська вечірня газета "Івнінг стендард".

Бургер класу "люкс" виготовлено з використанням відомої японської яловичини вагю і фуа-гра. Яловичину вагю отримують з м"яса корів, яких відгодовують найкращою травою, поять пивом, вином і саке, а спеціально навчені фермери ще і роблять тваринам масаж для того, щоб м"ясо було м"яким.

Бургер обійдеться покупцям в 85 фунтів стерлінгів і продаватиметься в декількох спеціально обраних ресторанах в центрі британської столиці. При цьому звичайні бургери з різними сортами м"яса і наповнювачами в цих ресторанах як і раніше коштуватимуть від двох до чотирьох фунтів стерлінгів.

Газета нагадує, що це не перший прецедент перетворення звичайного "фаст-фуда" в розкішну страву. Не так давно універмаг Selfridges пропонував своїм відвідувачам сендвіч за 85 фунтів стерлінгів зі спеціального сорту житнього хліба з начинкою також зі шматочків яловичини вагю.

Відзначимо, що в лютому 60-кілограмовий гамбургер виготовили в США. Власник одного з ресторанів в околицях Детройта представив своє творіння, яке, на його думку, стало найбільшим гамбургером, доступним для покупки. Ціна дива - 350 доларів.

А в жовтні в місті Чаттануга штату Теннессі, пройшов конкурс зі швидкісного масового поїдання гамбургерів. Переміг 23-річний житель Сан-Хосе Джої Честнат, який проковтнув 103 штуки, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий бургер порадує лондонських гурманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі