середа, 17 березня 2021 10:12

Набули чинності нові покарання для водіїв

У середу, 17 березня, набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Відсьогодні порушникам доведеться платити більше.

Як змінилися покарання за порушення, ідеться в інфографіці "Слово і діло".

У законі значно збільшили штрафи за кермування в нетверезому стані, створення аварійної ситуації, перевищення швидкості.

Автор: slovoidilo.ua
  Нові штрафи за порушення ПДР набули чинності 17 березня
Нові штрафи за порушення ПДР набули чинності 17 березня

Так, за порушення правил користування мотошоломами чи ременями доведеться заплатити удесятеро більше - до 510 грн. За брудні, неправильно встановлені чи неосвітлені номери - 850 грн, а при повторному порушенні - 1700.

За керування автомобілем без прав доведеться заплатити 3400 грн. За залишення місця аварії до аналогічного штрафу додасться ще й позбавлення права на кермування автомобілем.

Водіння в нетверезому стані каратиметься 17 тис. грн штрафу та позбавленням права кермувати протягом 1 року. Повторне протягом року порушення обійдеться водію в 34 тис. грн. Наступне - у 51 тис. грн з позбавленням права кермування на 10 років та конфіскацією авто. Штраф можуть замінити адмінарештом на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкогольний антирекорд: у поліції розповіли про пияків за кермом

Штраф за керування транспортним засобом особою, яка була позбавлена такого права, зріс до 20,4 тис. грн. За повторне таке порушення протягом року покарання становитиме 40,8 тис. грн з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від 5 до 7 років та з можливим оплатним вилученням транспортного засобу.

"Ми сподіваємося, що цей закон знизить кількість загиблих на дорогах в Україні. Нагадаю, що торік на дорогах України загинули 3554 особи. Ми очікуємо цього року зниження на 10-15 відсотків кількості загиблих через те, що менше людей їздитимуть напідпитку, перевищуватимуть швидкість", - сказав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" 16 лютого.

12 березня документ підписав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Набули чинності нові покарання для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі