середа, 23 січня 2008 13:50

На знімку з Марса знайдений марсіанин (ФОТО)

Американський марсохід Spirit,  який вже 4 роки досліджує Червону планету, продовжує дивувати дослідників отриманою інформацією. На черговій порції фотографій, отриманій колись NASA, при збільшенні виявилася людська фігура.

Після появи знімка в усесвітній павутині сотні інтернет-користувачів підняли шум, стверджуючи, що це справжнісінький доказ життя на Марсі. Скептики осаджують їх: йдеться про оптичну ілюзію або камінь, знятий з незвичайного ракурсу.

Проте схожість з людською фігурою вражаюча. Британський таблоїд The Daily Mail навіть розгледів у ній жінку, яка "сіла на камінь, немов чекаючи автобус". Якщо це так, то чекати їй, очевидно, доведеться довго.

Відзначимо, що фігуру виявили любителі астрономи - первинне дослідження експертами NASA знімка, отриманого 4 роки тому, нічого незвичайного на ньому не виявило. Один з ентузіастів із цього приводу пише в Інтернеті: "Я не повірив своїм очам, коли перед моїми очима з"явилося щось, схоже на голого інопланетянина, що біжить по Марсу". "Ах, людське око так легко обдурити", - заперечив із цього приводу один з відвідувачів сайту,  де викладене фото.

Раніше дані аналізу землі, здобутого марсоходом

Spirit і вивчені в NASA, довели, що навколишнє середовище на планеті ідеально підходить для життя мікроорганізмів. Таким чином, можна зробити висновки, що життя на Марсі можливе. Крім того, за даними NASA, в ході вивчення марсіанського ґрунту були виявлені ознаки наявності піску і води, повідомляє newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «На знімку з Марса знайдений марсіанин (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі