вівторок, 26 січня 2010 13:03

На Вінниччині двоє робітників підірвались під час газифікації будинку

На Вінниччині двоє робітників підірвались під час газифікації будинку
22 січня у селі Дяківці Літинського району Вінниччини вибухнула газова мережа. Двох газозварювальників та місцеву господиню доставили з важкими опіками в лікарню.

"Це було десь о 16 годині, - розповідає телефоном із хірургічного відділення Літинської райлікарні постраждала, 47-річна Надія Коцюр. - З районного господарства запросили людей, аби нам під"єднали газ. Як вибухнуло, пригадувати не хочу. Зі мною все добре. І слава Богу! Правда, у літній кухні вибило перестінок, двері та вікна, пошкодило стелю".

Роботи вели неподалік житлового будинку, в літній кухні. Жінці пощастило, вона знаходилася далі. Разом із Надією у лікарню доставили її чоловіка, але відпустили додому. Зараз він доглядає 8-річного сина.

40-річного Віктора Редька та 36-річного Володимира Шевчука з районного газового господарства доставили до опікового центру обласної лікарні ім. Пирогова.

"Обидва були у важкому стані, з опіками третього ступеню обличчя, рук і дихальних шляхів, - каже лікар Андрій Поворозник, 41 рік. - Розповіли, що при проведенні робіт зірвалася паяльна лампа. Перед цим газ перекрили, думали, у трубах його вже нема. Але видно, трохи осталося. Пішла вибухова хвиля. Хворим пощастило, у лікарні їм вчасно надали допомогу. Тому опіки не поглибилися. Пересадки шкіри вдалося оминути. Їх прооперували 25 січня.

Розмовляти з кореспондентом "ГПУ" постраждалі газозварювальники відмовилися.

Керівництво господарства не коментує, чи виплатять потерпілим грошову компенсацію. Відомо, що постраждалі не були застраховані.

У сільраді Дяківців розповіли: газ туди провели вісім місяців тому. З 600 дворів встигли газифікуватися не більше 20-ти. Аби під"єднати газ до будинку, господарі платять у Дяківцях від 200 до 900 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині двоє робітників підірвались під час газифікації будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі