пʼятниця, 20 вересня 2019 13:08

На українських дорогах почали важити автомобілі в русі

На українських дорогах почали важити автомобілі в русі
Тестові комплекси розташували на трасі Київ-Чоп. Фото:dsbt.gov.ua

Укравтодор розпочав тестовий запуск двох із шести запланованих автоматичних комплексів вагогабаритного контролю на дорогах (Weight-in-Motion, WIM).

Тестові комплекси розташували на трасі Київ-Чоп, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це тільки перші комплекси. Ми розраховуємо, що за рік-півтора впровадимо близько 100 таких комплексів" - сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Голик розповів, як змінити дорожню галузь і навіщо ліквідовувати Укравтодор

Чиновник запевняє, що на першому етапі комплекси WIM працюватимуть у передселекційному режимі, передаючи інформацію інспекторам Укртрансбезпеки, пізніше свою роботу розпочне система автоматичного формування штрафів.

"Наприкінці цього року ми презентуємо загальну систему на 100-150 таких точок по всій країні. Міжнародні фінансові організації готові профінансувати впровадження в Україні повноцінної системи WIM", - заявив в.о. директора Укравтодору Славомир Новак.

За його словами, у цілому по Україні повинні функціонувати 200-250 комплексів WIM для повноцінної роботи системи.

На трасі Київ-Чоп Укравтодор використовував конструкції існуючого пішохідного моста з метою економії на зведенні опор для датчиків.

У рамках реалізації Пілотного проекту впроваджують систему зважування в русі (WIM). Функціональні точки планують розмістити на дорогах: М-01, М-03, М-05, М-06, М-07.Система WіM має стати частиною загальної системи ІТС (Інтелектуальні транспортні системи).

Зараз ви читаєте новину «На українських дорогах почали важити автомобілі в русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі