понеділок, 24 серпня 2009 10:27

На шахті в Макіївці стався вибух: є жертви

На шахті в Макіївці стався вибух: є жертви
Вибух метано-повітряної суміші на шахті імені Кірова (ДП "Макіїввугілля") стався на глибині 110 метрів під час монтажних робіт з підготовки вугільної лави. Про це УНІАН повідомила керівник прес-служби Територіального управління Держгірпромнагляду в Донецькій області Марина Нікітіна

За її словами, роботи з виїмки вугілля на ділянці не велися. Вчора в першу зміну, з 8.00 до 12.00, на шахті проводилося планове реверсування повітряного струменя, відзначила М.Нікітіна.

При цьому вона додала, що за два дні перед цим шахта була обстежена заступником начальника Донецько-Макіївської державної регіональної інспекції. Максимальний показник газу метану, зафіксований під час перевірки, не перевищував 0,3% (за допустимого 1%).

Як повідомляв УНІАН, 23 серпня о 14.20 на шахті імені Кірова стався вибух метано-повітряної суміші. На момент аварії в шахті перебував 141 гірник. Станом на 20.00 загинули вісім людей.

Відособлене підприємство "Шахта імені С.М.Кірова" була створена в 1996 році на базі однойменного шахтоуправління, в яке входили дві шахти: N1 імені Кирова і Кіровська-Західна. Виробнича потужність - 600 тис. тонн. Промислові запаси вугілля становлять більш як 16 млн. тонн. Шахта віднесена до небезпечних за раптовими викидами метану.

Підприємство входить до державного підприємство "Макіїввугілля".

Зараз ви читаєте новину «На шахті в Макіївці стався вибух: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі