понеділок, 20 травня 2013 20:43

На Полтавщині провели туристичну спартакіаду серед учнівської молоді
8

Фото: Фото: Надія Сердюк

Під Полтавою протягом двох днів більше 100 юних туристів із різних куточків Полтавщини змагалися за звання кращої туристичної команди із пішохідного туризму.

Змагання провели в лісистій місцевості неподалік села Головач. Організатори подбали, щоб умови змагань наблизити до екстремальних, характерних для гірської місцевості.

"У табір ми заїхали ще в п'ятницю (17 травня - ред.). Поставили намети, познайомилися із місцевістю. О шостій вечора було офіційне відкриття спартакіади. На змагання приїхали 19 команд. Прапор змагань підняли представники команди переможця минулорічних змагань із Машівського району", – розповіла Ольга Оне із команди юних туристів Миргорода.

У суботу провели змагання із "Крос-походу". Учасники змагань, орієнтуючись за підказками, повинні були на швидкість дійти до фінішу. Також команди-учасниці змагалися за кращий слайд-фільм про туристичний рух, за краще виконання туристичної пісні та брали участь у конкурсі емблем команд.

"Спартакіаду ми проводимо у двох вікових групах: середній та старшій. У цих же вікових групах і організовуємо конкурсні змагання. Вони є одним із елементів спартакіади. І також оцінюються журі. У конкурсних змаганнях по старшій віковій групі перемогу здобула команда із Лубенщини, а в середній із Карлівського району", – розповів Василь Нікулін із Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (ПОЦТКУМ).

У неділю провели найвідповідальніший етап змагань, що полягає у подоланні "Смуги перешкод у зв'язці". Спочатку конкурсанти показували вправність у в'язанні спеціальних вузлів.

В цей час між двома соснами на відстані метрів 12-15 і на висоті біля 3 метрів натягнули канат. Над ним - страховочний. Учасники змагань на швидкість по канату мали подолати умовну перешкоду.

У понеділок о 9.00 ранку на імпровізованому плацу вишикувалися учасники обласної спартакіади учнівської молоді. Журі оголосило підсумки змагань.

У середній віковій групі перемогу присудили команді із Полтавського центру позашкільної освіти. А у старшій віковій групі переможцем стає команда із ПОЦТКУМ.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині провели туристичну спартакіаду серед учнівської молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі