середа, 18 серпня 2021 21:12

На параді до Дня Незалежності покажуть унікальні новинки
7

Уперше у військовому параді до Дня Незалежності України візьме участь броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Її виробило Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова.

БРЕМ-4РМ створили на базі БТР-4. Вона має баштовий кран вантажопідйомністю 3,0 т, зварювальне обладнанням, лебідку з тяговим зусиллям 9 т.

За допомогою цієї машини підрозділи ЗСУ здатні вести технічну розвідку на полі бою вдень і вночі, за різних погодних і кліматичних умов; ремонтувати пошкоджену бронетехніку та витягати її у разі застрягання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності: до парадів готуються на суші й на воді

БТР-4Е – плаваюча бойова машина. Є суто українською розробкою і пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння. Фото: ukrinform
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ. Фото: ukrinform
Бронетранспортер БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених. Фото: ukrinform
Пускова установка протикорабельного комплексу «Нептун» Фото: Defense Express
Рухомий командний пункт РКП-360. Фото: mil.in.ua

У параді також візьме участь бронетранспортер БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених, та БТР-4Е – плаваюча бойова машина, яка є суто українською розробкою і пройшла повний цикл від "чистого аркуша" до постановки на озброєння.

Нині БТР-4Е планово надходить до підрозділів Збройних сил України та Нацгвардії, поступово замінює бронетранспортери, що залишились у спадок від Радянського Союзу.

На параді також можна буде побачити новий рухомий командний пункт РКП-360 комплексу "Нептун" на шасі TATRA.

Він призначений для автоматизованого управління складовими частинами ракетного комплексу РК-360МЦ, забезпечення стійкого зв'язку зі старшим начальником та елементам комплексу.

Раніше у якості шасі використовувалась база вантажного автомобіля КрАЗ-6322, кабіна якого була доопрацьована та отримала бронювання на підприємстві "Українська бронетехніка".

Напередодні військового параду до 30-річчя незалежності України в Києві проведуть репетиції проходу військ. У зв'язку з цим понад 30 столичних вулиць і майданів перекриватимуть три дні. Репетиції параду військ у центрі столиці відбудуться 18, 20 й 22 серпня.

Країни-сусідки надішлють до Києва військових для участі в параді. З Чеської Республіки до Києва прибуде майже 30 членів почесної варти. Польща й Словаччина, крім військовослужбовців, привезуть військову техніку. Участь цих країн в урочистостях є символічним жестом підтримки Києва в конфлікті з Росією, що триває.

Зараз ви читаєте новину «На параді до Дня Незалежності покажуть унікальні новинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі