неділя, 11 липня 2010 12:57

На навчання за кордон стали відправляти більше

На навчання за кордон стали відправляти більше

"Цього року в літні мовні школи за кордоном батьки відправляють дітей більше ніж минулого. Коли розпочалася криза, люди відмовлялися класти гроші на карткові рахунки в банках. А саме довідка з банку потрібна для посольства як гарантія платоспроможності батьків. Торік багато людей через це відмовилися від замовлених поїздок, - каже менеджер консультаційного центру з питань навчання за кордоном Domar Travel Education Олена Нікітіна, 22 роки.

Серед українців найбільшою популярністю користуються мовні школи у Великій Британії. Там класична англійська мова і дитина може повністю зануритися в мовне середовище.

"Але Лондон краще не обирати. Там багато розваг і це буде відволікати від навчання", - попереджає Олена.

Також можна відправити дитину в Канаду чи на Мальту. Там школярі не тільки отримують освіту, але і відпочивають. На Мальті, наприклад, школи знаходяться прямо на березі Середземного моря. Якщо потрібно вдосконалити французьку мову, то їдуть у Францію чи Швейцарію. За німецькою мовою їдуть в Німеччину, Австрію чи Швейцарію. Але отримати німецьку візу зараз дуже складно. В Мілан та Рим їдуть, якщо хочуть вивчити італійську. В Барселону, Мадрид та на Ібіцу - іспанську. Умови проживання та харчування в цих країнах кращі ніж в Британії.

"Якщо дитина їде вперше, краще обрати програму на 2 тижні. Інакше вона може дуже злякатися. Дітям з 8 до 13 років краще їхати в групі, коли їх супроводжує вихователь", - пояснює Олена Нікітіна.

4 тижні навчання англійської обійдеться в 2000-3000 фунтів стерлінгів, французької та німецької - 2800-3600 євро.

"Починати обирати школу потрібно за 2-3 місяці до запланованої поїздки. Інакше в школі може не бути місць. Також потрібно встигнути підготувати документи для посольства", - каже Олена.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На навчання за кордон стали відправляти більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі