субота, 10 березня 2012 10:57

На Майдані Незалежності розпочали святкування Шевченківських днів
6

У столиці 9 березня 2012 року розпочали святкування Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Молоді регіони" запропонувала киянам і гостям міста відзначити особливий день в історії українського народу – День народження Кобзаря.

Про це повідомляє прес-служба ВМГО "Молоді регіони".

198-річчя Тараса Григоровича святкували у Києві, згадуючи усі його твори та життєвий шлях. Багато мрій поета здійснилося: Україна стала незалежною, наш народ самостійно вирішує, яким буде його майбутнє. А поради Кобзаря і досі актуальні та допомагають багатьом людям приймати відповідальні рішення у своєму житті.

На Майдані Незалежності біля Архангела Михаїла активісти ВМГО "Молоді регіони" встановили тематичну експозицію, яка відображала окремі частини цілісної картини, пов'язаної з Тарасом Григоровичем. Верба, калина, батіг, кайдани, іконостас складали ребус, який жваво розгадували молоді люди.

Старше покоління проявило свою майстерність, відповідаючи на питання кросворду про видатного Кобзаря. На кожного кмітливого учасника святкування очікував приємний подарунок – книга "Кобзар". Усього організатори подарували 100 книжок.

Жива музика народних митців створила справжню атмосферу національного свята. Кобзарі подарували багато радості дітям та їх батькам.

"Молодь часто вважає, що навчання старших нічого путнього їм не дасть. Проте Тарас Григорович Шевченко справді зумів вкласти у свої твори стільки одвічної мудрості, яка актуальна сьогодні і буде дуже корисною ще багатьом поколінням. Приємно, що у таких акціях беруть участь багато людей і дізнаються більше про життя видатного українця", – вважає організатор свята, активіст ВМГО "Молоді регіони" Андрій Кучер.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані Незалежності розпочали святкування Шевченківських днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі