субота, 15 червня 2013 18:33

На кордоні Сирії з'явилися американські морпіхи

На кордон Йорданії та Сирії були перекинуті 300 морських піхотинців США, повідомляє газета The Times. За інформацією цього видання, морпіхи були дислоковані на кордоні з Сирією на цьому тижні, щоб "прокласти Заходу шлях для озброєння сирійських повстанців", цитує NEWSru Israel.

У публікації також йдеться про те, що на північному кордоні Йорданії була розгорнута система протиповітряної оборони Patriot, призначена для "захисту території цієї країни від ракет Асада".

9 червня в Йорданії почалися масштабні військові навчання "Пильний лев-2013". У військових маневрах беруть участь військові з США, Великобританії, Бахрейну, Канади, Чехії, Єгипту, Франції, Іраку, Італії, Лівану, Пакистану, Польщі, Катару, Туреччини, ОАЕ, Саудівської Аравії та Ємену.

Видання пише, що перебування іноземного контингенту в районі міста Аль-Мафрак проходить під прикриттям військових навчань, які проходили на цьому тижні. Однак американські військові мають намір залишатися на півночі Йорданії "на місяці", передає РИА "Новости".

На прес-конференції, присвяченій початку навчань, американські та йорданські військові заявляли, що маневри ніяк не пов'язані з громадянською війною в Сирії. За їх словами, навчання відпрацьовують контртерористичні сценарії і боротьбу з заколотами.

Представники Вашингтона раніше заявляли, що не мають наміру після закінчення навчань залишати свої війська в Йорданії.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Сирії з'явилися американські морпіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі