середа, 12 червня 2013 10:58

На Миколаївщині спіймали работорговців, що забезпечували борделі в Туреччині, Сирії та Лівані

На Миколаївщині спіймали работорговців, що забезпечували борделі в Туреччині, Сирії та Лівані
Фото: mignews.com.ua

Співробітниками відділу боротьби з торгівлею людьми УКР УМВС спільно з відділом боротьби з кіберзлочинністю УМВС було встановлено, що група осіб на протязі 2010-2012 років, використовуючи соціальну мережу системи загального доступу Інтернет, а також через своїх знайомих, займались пошуком, підбором та вербуванням молодих жінок. Про це УНН повідомили у СЗГ УМВС України в Миколаївській області.

Шляхом обману зловмисники переправляли їх в східні країни та змушували займатися проституцією. Дівчата потрапляли у сексуальну експлуатацію на території Туреччини, Сирійської Арабської республіки, Об'єднаних Арабських Еміратів та Ліванської республіки.

Трафік молодих жінок до Туреччини організатор налагодив самостійно. За кордоном було встановлено двох іноземних сутенерів, які за відправлених дівчат нараховували українському "партнерові" відсоток за кожний день роботи дівчини у клубах (біля 20 дол. США за добу за одну дівчину). Гроші чоловік отримував через міжнародні системи грошових переказів щотижня.

До Сирійської Арабської республіки, Об'єднаних Арабських Еміратів та Ліванської республіки організатор налагодив трафік дівчат через іншого посібника. За кордоном дівчата працювали в нічних клубах, та були вимушені надавати платні сексуальні послуги. За три місяці кожна дівчина "заробляла" близько 900 дол. США.

Співробітниками ВБК УМВС спільно з УКР УМВС та СУ УМВС України в Миколаївській області у рамках кримінального провадження було проведено затримання мешканців Миколаївській області – 32-річного організатора та 30-річного посібника. На теперішній час основний фігурант заарештований та знаходиться під вартою в Миколаївському слідчому ізоляторі.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних торговців людьми, було виявлено та вилучено наркотичні засоби та зброя. За фактами торгівлі людьми та сутенерства затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.149 і ст.303 КК України, санкції яких передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині спіймали работорговців, що забезпечували борделі в Туреччині, Сирії та Лівані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі