четвер, 03 вересня 2009 12:52

На Буковині в "генделику" отруїлися 15 людей

На Буковині в "генделику" отруїлися 15 людей
У Чернівецькій області після святкування хрестин у кафе до лікарні з отруєнням потрапили 15 осіб. СЕС за результатами перевірки закрила заклад.

У Чернівецькій області в інфекційне відділення Сторожинецької центральної райлікарні з попереднім діагнозом "харчова токсикоінфекція" госпіталізовано 15 осіб, які були на хрестинах у приватному кафе Берізка 29 серпня.

Рішенням Чернівецької обласної санепідемстанції у місті Сторожинець кафе було закрито. У ході розслідування в кафе виявлено порушення санітарно-протиепідемічного режиму, які могли стати причиною харчового отруєння: залучення до приготування страв осіб без проходження медичного огляду, порушення технології приготування їжі, недотримання правил особистої гігієни.

Проведено бактеріологічне і вірусологічне обстеження хворих та осіб, які були присутні на святкуванні, бактеріологічне, вірусологічне обстеження змивів, питної води.

Остаточно джерело інфекції поки не встановлено, епідеміологічне розслідування триває. За фактом харчового отруєння порушено кримінальну справу, проводиться слідство.

Як повідомлялося, в серпні у Білій Церкві Київської області 150 військовослужбовців однієї з військових частин Збройних сил звернулися за медичною допомогою після вживання неякісної їжі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині в "генделику" отруїлися 15 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі